DAS Twente

Juridisch medewerker Ruimtelijk Domein/Ontwikkeling

Standplaats:
Vriezenveen
Startdatum:
01.04.2019
Einddatum:
31.12.2019
Maximaal tarief:
€ 75.00
Uren per week:
32

De gemeente Twenterand is een bloeiende plattelandsgemeente, waar het voor jong en oud goed wonen, werken en leven is, gericht op duurzaamheid en groei.
 
Bij de gemeente Twenterand werken betrokken en klantgerichte medewerkers die goed zijn in hun vak. Samenwerken voor de samenleving van Twenterand met oog voor alles wat er leeft onder onze inwoners. Alleen ambtelijk waar het (wettelijk/procedureel) moet en ondernemend waar het kan. Overheid en betrouwbaar zijn synoniem, integer werken is dus bij ons een harde voorwaarde. Onze werksfeer is nuchter, informeel en collegiaal. We gaan voor resultaat. We blijven onszelf ontwikkelen.
 
Daarnaast wordt binnen onze organisatie gewerkt aan andere werkwijzen om in te kunnen spelen op de telkens veranderende maatschappij. Het gaat over anders denken, opener communiceren en meer gebruik maken van de eigen kracht van de samenleving. Dit komt tot uiting in het professioneel vormgeven van werk, houding en gedrag en in het van taakgericht werken naar werken in processen. Het is belangrijk om duidelijk te bepalen welke rol wanneer nodig is. Dit vraagt flexibiliteit en wendbaarheid van zowel de organisatie als de medewerkers. Om dit te bevorderen richten we ons op:
- Werken vanuit gezamenlijke waarden
- Versterken leiderschap en eigenaarschap
- Stimuleren samenspel (rollen, verantwoordelijkheden, aanspreken)
 
Het onderdeel Ruimte (dat bestaat uit de teams Omgeving, Realisatie, Dienstverlening, Buitendienst en Exploitatiemanagement) is gericht op beheer, toezicht, handhaving en dienstverlening binnen Twenterand. Het team omgeving (circa 40 medewerkers) bestaat uit Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, Ruimtelijke Ordening en Openbare veiligheid.
 
Het team opereert in een sterk veranderende omgeving en organisatie. De voorbereiding op de Omgevingswet, mogelijke privatisering van bouwtoezicht, toename van evenementen en samenwerken aan een veilige gemeente zijn belangrijke zaken voor organisatieontwikkeling. Voor het team Omgeving zijn wij op zoek naar een
 
Juridisch medewerker Ruimtelijk Domein /Ontwikkeling
32 uur per week
 
Functie-inhoud
Je denkt proactief mee over de  ontwikkeling van een Omgevingsplan en de implementatie van de Omgevingswet. Je stelt (beleids-)notities op voor het ruimtelijke domein. Ook ben je verantwoordelijk voor de inhoud, de planning en het proces van diverse juridisch planologische procedures, waaronder de actualisatie van bestemmingsplannen. Je stelt de bijbehorende documenten op die nodig zijn voor bestuurlijke besluitvorming. Daarnaast vertegenwoordig je (incidenteel) de gemeente bij beroepsprocedures voor onder meer de bezwarencommissie, rechtbank en de Raad van State.
 
Competenties

  • Je bent een netwerker, een verbinder, iemand die de diverse partijen consulteert, faciliteert en stimuleert;
  • Je kunt bestuurlijke verantwoordelijkheden en rollen/posities van belanghebbenden partijen goed inschatten;
  • Je hebt een goed analytisch vermogen, een no-nonsense mentaliteit en bent samenwerkingsgericht, flexibel en proactief. Je bent omgevingsbewust en luistert goed naar inwoners en bedrijven;
  • Je staat stevig in je schoenen, bent kritisch en stressbestendig. Binnen de mogelijkheden zoek je naar pragmatische oplossingen;
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en kunt goed  plannen en organiseren;

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten