DAS Twente

Communicatie adviseur Senior

Standplaats:
Oldenzaal
Startdatum:
22.10.2018
Einddatum:
30.04.2019
Uren per week:
32

Functieprofiel

We zoeken een allround communicatieadviseur met een brede blik. Je bent als adviseur verantwoordelijk voor de ondersteuning van bestuurders en managers bij hun communicatieve vraagstukken. Daarnaast speel je een belangrijke rol als coachend communicatieadviseur voor de collega’s binnen de organisatie.

Je draagt bij aan de ontwikkeling van de organisatie en daarbinnen ook de groei van het team communicatie. Je bent in staat om projecten te leiden in de brede range van het werkveld van communicatie. Je schakelt makkelijk tussen strategie en uitvoering.

Wat ga je doen

Hoe blijven we als gemeentelijke organisatie zo goed mogelijk in contact met onze inwoners en onze partners? Welke digitale, offline en interactiekanalen gebruik je wanneer en met welk doel? Hoe kunnen we vanuit het team communicatie een optimale bijdrage leveren aan de dienstverlening van de gemeente? Hoe zorgen we ervoor dat betrokkenen op het juiste moment inbreng kunnen leveren? Welke informatie moet op welk moment voor wie beschikbaar zijn? Hoe zorg je ervoor dat je collega’s zich bewust zijn van hun wijze van communiceren? En hoe zorgen we voor taal die de juiste toon raakt?

Als communicatieadviseur van de gemeente Oldenzaal krijg je dagelijks met dit soort vragen te maken. Je adviseert samen met je collega’s het college van B&W, het management en je collega’s binnen de organisatie over de communicatieaspecten van hun werk. Dit betekent dat jij je mag buigen over de meest uiteenlopende onderdelen van je vak; van contentstrategie tot perswoordvoering en van issuemanagement tot het ontwikkelen van communicatieve trajecten en advisering over relatiebeheer.

Ga maar uit van een baan met - op z'n zachtst gezegd - veel variatie. Een baan die een beroep zal doen op je allround communicatiekennis en -capaciteiten. Een baan waarin je jezelf voortdurend kunt uitdagen in een veranderende samenleving en een meebewegende organisatie.

 

 • ·         Adviseren, informeren en ondersteunen van het bestuur en het management op het terrein van voorlichting, interne en externe communicatie,
 • ·         Opstellen van communicatiebeleidsadviezen
 • ·         Onderhouden van contacten met publiek en media,
 • ·         Verzorgen van publieksvoorlichtingen en persvoorlichting,
 • ·         Verzorgen van toespraken, speeches, persberichten en voorlichtingsrubrieken,
 • ·         Begeleiden van bezoeken, ontvangsten en evenementen,
 • ·         Samenstellen van promotie- en voorlichtingsmateriaal,
 • ·         Verantwoordelijk zijn voor adequaat gebruik van internet en intranet binnen het taakveld van het team communicatie,
 • ·         Verantwoordelijk zijn voor de totstandkoming van een personeels-huismagazine dat bijdraagt aan de actieve informatie aan en betrokkenheid van personeel aan onze organisatie,
 • ·         Verantwoordelijk zijn voor de bewaking van de huisstijl
 • ·         Calamiteiten-/ crisiscommunicatie
 • ·         Aandragen van oplossingen en het (binnen de hoofdlijnen) nemen van beslissingen
 • ·         Het volledig instellen op de persoon, werk, moeilijkheden en gedachtewereld van anderen

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten